Люрд та Фатіма. Святині світу

Люрд та Фатіма. Святині світу

470 €+ 400 грн
18-28 жовтня 2022
11 днів
  Автобусом
  Країни:  Португалія, Франція, Італія  
  Маршрут: Золочів-Львів-Стрий-Мукачево-Венеція-Мілан-Люрд(2 дні)-Фатіма(2 дні)- Барселона(2 дні)-Падуя-Мукачево-Стрий-Льівів-Золочів  
kievstar:   (068) 888-47-31, (067) 888-40-33
vodafone:  (050) 888-47-31, (095) 888-40-33

Венеція-Мілан-Люрд(2 дні)-Фатіма(2 дні)- Барселона(2 дні)-Падуя


ПРОГРАМА ТУРУ:
1 день.

Виїзд з України . Проходження Україно-Угорського кордону. 

2 день. ВЕНЕЦІЯ. ІТАЛІЯ

 Венеції – Piazza di San Marco із одним з найгарніших соборів Італії – базилікою Сан Марко, що будувалась протягом чотирьох століть. Всередині є три музеї. Також тут зберігаються мощі Святого Марка, образ Богородиці та мощі мученика Ісидора до котрих невпинно йдуть паломники з усього світу.
Палац правителів Венеціанської республіки, Дожів, демонструє усю розкіш впливових родів Венеції. Оповитий таємничістю та загадковістю палац вабить туристів.
Факультативно:  кораблик ( 7€ - в одну сторону)Венеція є, мабуть, одним з самих незвичайних і привабливих міст нашої планети. Це місто сповнений чарівності і краси. Це унікальне місце прагнути побачити власними очима практично кожен.
Куди б ви не пішли вказівники неодмінно виведуть вас на одну з найкрасивіших площ — Сан-Марко – одну з візитівок Венеції.

Рекомендуємо незабутню прогулянку на гондолі. Щоб отримати справжнє задоволення від перебування в Венеції, радимо прогулятись містом на гондолі. Цей традиційний човник має дуже давню історію, але й досі користується шаленою популярністю. Саме з гондол відкриваються найкращі панорами на визначні пам'ятки Венеції і «місто-на-воді» розкривається повністю. (25 €)
Переїзд громадським транспортом до Падуї. Звідти переїзд автобусом до готелю. Ночівля в готелі.

3 день. МІЛАН. ІТАЛІЯ
Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд у Мілан.
Прибуття у Мілан. День у знаковому італійському місті. Свята літургія у одному з Храмів міста. Екскурсія містом

 Мілан – місто в Італії, яке по праву вважають колискою християнства – відважного періоду мученицьких свідчень та мудрої епохи боротьби з єресями на Вселенських соборах. Це місто базилік і церков, що зберігає пам’ять про багатьох Христових мучеників, починаючи з св. апостола Варнави, який приніс на ці землі віру у воскреслого Христа і тут закінчив своє життя в терпіннях за Нього.

Саме Мілан трепетно зберігає творчий дух Леонардо да Вінчі, який створив тут свій неперевершений шедевр – фреску «Таємна вечеря».

Справжнім серцем паломницького Мілана є збудований у ХІV ст. із знаного на цілий світ білосніжного італійського мармуру Кафедральний собор Дуомо, присвячений Різдву Пресвятої Богородиці, – четвертий в Європі за розмірами християнський храм, здатний вмістити 40 тис вірних, унікальна пам’ятка архітектури, збудована у стилі Пломеніючої готики. Найвищий шпиль Дуомо висотою 102 м прикрашає позолочена чотириметрова фігура Діви Марії, яку мешканці міста вшановують як свою найбільшу покровительку.

Найважливішою реліквією Дуомо є цвях від Хреста Господнього, встановлений над центральний вівтарем собору під самісіньким куполом. У соборі зберігаються також мощі св. мучениці рівноапостольної Теклі (Фекли) – учениці св. апостола Павла, першої жінки-християнки, яка постраждала за Христа, за що разом із дияконом Стефаном заслужила собі титул першомучениці.

Базиліка – Санта Марія прессо Сан Сатіро – архітектурний витвір всесвітньо відомого зодчого епохи відродження Донато Браманте, який брав участь у будівництві Ватиканського палацу і Базиліки Сан П’єтро в Римі.  Найбільш шанованим святим Мілану в усі часи був св. Амбросій Медіоланський – святитель, якого вшановують і православні, і католики, Учитель Церкви, автор кількох догматів віри, пристрасний борець із єрессю Арія, поет, який створив близько 20 церковних гімнів, серед яких найвідоміший – «Тебе, Бога, хвалимо» (Te Deum). 

Св. Амбросій був архиєпископом Мілану, тому його шанують тут як небесного покровителя міста, чиїм іменем названі університет, бібліотека, пінакотека і навіть банк. Із іменем святителя пов’язана розбудова християнського Мілану в ІV ст., за його наказом тут були зведені найбільші базиліки, і саме він привіз у Мілан найважливіші християнські реліквії. Мощі св. Амбросія зберігаються в Базиліці сан Амброджо (Базиліці Святого Амбросія), за розмірами другому після Дуомо храмі Мілана, що відомий також під іншою назвою – Базиліка мучеників. 

Базиліка св. Лаврентія (Сан Лоренцо Маджоре) розташована в парку, який має назву «Парк базилік», крім реліквій св. великомученика архидиякона Лаврентія, який постраждав за Христа у ІІІ ст.,  вже понад 1000 років зберігає мощі св. мучениці Наталії – святої покровительки багатьох українок, що носять її ім’я, яка була прикладом подружньої вірності аж до смерті. Ще одним місцем, яке приваблює в Мілан паломників із цілого світу є Базиліка Санта Марія делле Ґраціє, головна церква домініканського монастиря, яку прикрашає безсмертна фреска Леонардо да Вінчі – Таємна вечеря – справжній шедевр світового живопису епохи Відродження. 

Вільний Час.

Нічний переїзд до Франції

4 день. ЛЮРД. ФРАНЦІЯ

Ранкове прибуття в Люрд. 

Грот Об’явлень, в якому ще за життя св. Бернадетти була виставлена фігурка Діви Марії, майже з самого моменту появи Божої Матері безперервно горять свічки. Перші з них на прохання світлої Панни сюди приносила сама Бернадетта, і з того часу вогні свічок – символ людської віри й покаяння – не згасають ні на мить. Тут можна побачити сотні гігантських свічок, розміром у людський зріст, вагою 40 і навіть 70 кг! «Це полум’я продовжить мою молитву», – такий напис на стінах пояснює все: люди прагнуть і після від’їзду з Лурду залишити тут частинку свого серця. Свічі горять також і за тих, хто з певних причин не зміг і ніколи не зможе відвідати Лурд. 

Сучасний санктуарій Нотр Дам де Лурд – це цілий церковний комплекс, найважливішими спорудами якого є три базиліки: верхня базиліка Непорочного Зачаття, нижня – базиліка Святого Розарію та підземна базиліка св. Папи Римського Пія Х.
  

Літургія, молитовна програма. 160 років цього року минає з того часу, коли місцевій дівчині Бернадетті об’явилась Пречиста Діва Марія. Мільйони паломників з усього світу їдуть помолитись і напитись води із цілющого джерела на місці з’явлення Богородиці. Атмосфера святості витає у Люрді єднаючи християн вірою у диво зцілення. Цього дня буде багато молитви і спокою.

Поселення в готель. Ночівля в готелі
Ввечері запрошуємо взяти участь у щоденній процесії зі свічками та молитві на вервичці різними мовами.

5 день. ЛЮРД.ФРАНЦІЯ

Сніданок в ресторані готелю.
Літургія в базиліці св. Бернадети українською мовою (за участю українського духовенства). Міжнаціональні вервиці біля Гроту (в тому числі й українською мовою). 

Справжнім живим серцем цієї святині стало чудодійне джерело, яке за словом Пресвятої Богородиці раптово виникло на місці багнистого болітця в гроті, де вона являлася дівчинці Бернадетті, як справжній дар і чудо. «Пийте з нього та занурюйтесь у нього!» – заповіла Діва Марія. Вода з гроту,  який тепер називають Гротом Чудес, зцілювала сліпих, калік, паралізованих, онкохворих, неплідних; за її допомогою люди виліковувалися від важких і невиліковних хвороб, і медицина була безсила пояснити причину цих зцілень. Кожен випадок зцілення після вживання святої води з Лурду чи занурення в неї почало фіксувати спеціально створене тут медичне б’юро, і за більше, як 160 років існування джерела, число таких зцілень сягнуло вже близько 7000. А понад 60 випадків позбавлення від невиліковних недугів Католицька Церква визнала чудами!
Молитва у ході Хресною дорогою та вечірня хода із свічками разом з багатотисячною процесією паломників з усього світу.

Нічний переїзд до Фатіми

6 день. ФАТІМА. ПОРТУГАЛІЯ

Прибуття до Фатіми. Ознайомлення з історією Марійного об’явлення у Фатімі. 13 травня 1917 року Матір Божа вперше з’явилася трьом пастушкам – Люсії, Жасінті та Францішку, що гнали на пасовище стадо овець. Пресвята Діва попросила дітей приходити на те ж місце 13-го числа щомісяця. Передане їм послання містило заклик до покаяння за щоденно скоєні гріхи, до молитви розарія в тих же намірах і до посвячення світу Її Непорочному Серцю. При кожному відвідуванні найсолодша Діва наполягала на щоденній молитві розарія.
Процесія зі свічками. Ночівля у готелі.

7 день. ФАТІМА. ПОРТУГАЛІЯ

Сніданок в ресторані готелю. Літургія. Хресна дорога, на якій відбувались об’явлення Ангела та одне (19 серпня 1917 р.) Богородиці. Вільний час на приватну молитву та покупку сувенірів.
Нічний переїзд до Іспанії.

8 день. БАРСЕЛОНА. ІСПАНІЯ

Переїзд до Барселони

Барселона — місто засноване римлянами близько двох тисяч років тому. Від древньоримського міста Барсіно. Один з історичних центрів каталонської та іспанської культур. Екскурсія Барселоною.

Піднімемось на Гору Тібідабо, висота якої 500 м, що є найвищою точкою в Барселоні, звідки відкривається дивовижна панорама всього міста. На вершині гори відвідаємо Храм Святого Серця Ісуса, спроектований Енріке Саньєром.
Переїзд в готель. Ночівля в готелі.

9 день. БАРСЕЛОНА. ІСПАНІЯ

Сніданок в ресторані готелю. Виселення з готелю. Переїзд по Барселоні громадським транспортом

Першою серед архітектурних принад Барселони, яку рекомендуємо відвідати є, без сумніву, Храм Святої Родини. Це чи не найунікальніша церква у Європі. Архітектор Антоні Гауді розпочав спорудження цього храму у 1883 році. Відвідаємо великий Парк Ґуель з численними будівлями, який був спланований теж архітектором Ґауді і є одним з найбільших парків Південної Європи.

Нічний переїзд до Італії

10 день. ПАДУЯ

Переїзд в місто Падуя. Літургія. Екскурсія.

Святий Антоній Падуанський, покровитель паломників та помічник у віднайдені загублених речей став для Падуї своєрідним патроном. На його честь у місті споруджено собор, де й зберігають мощі Антонія. Тут також зберігається прах мешканця Падуї  Еразм ода Нарні. Котрий відомий у мистецьких колах під прізвищем Гаттамелат. З отцем-духівником нашої групи помолимось до святого Антоніо за спокій та здоров’я у наших родинах. А у вільний час прогуляємось споглядаючи визначні пам’ятки Падуї. 
Нічний переїзд на територію  України

11 день. Україна

Повернення до України


 У вартість включено:
  • проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
  • проживання в готелях 3-4*;
  • харчування – сніданки (після ночівлі в готелях);
  • сучасна аудіосистема з навушниками для екскурсій.

Додатково оплачується:
  • екскурсії – загалом  €50 (обов'язкова оплата);
  • медичне страхування
  • туристичний збір (city-tax) – €10 (обов'язкова оплата)
  • доїзд до Венеції на потязі та проїзд в гром. транспорті ;
  • вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об'єкти;
  • факультативні екскурсії (за бажанням).

Залишити коментар

Ми працюємо для Вас вже більше ніж 7 років

Наші контакти: